Wij zijn

Stichting SAM Het Hogeland is opgericht door een groep vrijwilligers die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: alle kinderen van minima-gezinnen in de gemeente een fijn sinterklaasfeest geven.

De drijvende kracht achter de stichting is Hanneke Hoeksema-Schaap, voorzitter en mede-oprichtster van het bestuur.

Hanneke heeft vier kinderen en is sinds kort de gelukkige oma van haar eerste kleinkind.

Sinterklaas was en is voor haar en haar gezin altijd een groot feest en er wordt met veel plezier naar toe geleefd.

Dat er ouders zijn die met grote zorgen opzien tegen zo’n mooi kinderfeest raakt haar diep. Dat er kinderen zijn die denken dat ze niet lief genoeg zijn geweest en dat Sinterklaas daarom niet komt, is voor haar onverteerbaar.

Oorspronkelijk is Beth Bijsterveld uit Warffum gestart met dit mooie initiatief, waarbij Hanneke haar hulp was. Nadat Beth om gezondheidsredenen moest afhaken, heeft Hanneke dit project voortgezet. Eerst in het klein en werd het speelgoed verzameld in de woonkamer van Beth, maar toen die te klein was geworden, zijn er andere locaties voor gebruikt.

Inmiddels is de actie onder vele inwoners bekend en stelt Zalencentrum Concordia in Balfo de grote zaal kostenloos twee weken beschikbaar, zodat daar onze vrijwilligers aan de slag kunnen met het uitzoeken, schoonmaken en tentoonstellen van het speelgoed voor de grote uitgiftedag.

Wilt u meer weten over onze stichting, klik dan hier op Contact.